категорії: інтерв'ю

Тепер Діма торгує футболками і грає виключно під «метроном», але вже з новим барабанщиком. «Серцевий Напад» ексклюзивно для «Фа-Дієз» ;-)

теґи: Серцевий Напад, інтерв'ю

Серцевий Напад: осіння фотосесіяНа сьогоднішній день одним з найкращих на українській НЕпопсовій сцені є гурт «Серцевий Напад» з м. Чернівці. Гурт швидко росте, прогресує, набирає темпів. Однак за лаштунками відбувається завжди все не очікуване. Лідер гурту Дмитро Рябий в гримерці не ховається і охоче поділився з нами новинами і планами на майбутнє, от що з того вийшло. 

Які останні новини у "Серцевого Нападу"?

Найсвіжіші. Вчора (16 березня) з грурту пішов барабанщик Майкл, але ми рук не опускаємо, і концертів не відміняємо, одразу знайшли заміну, за 2 репетиції вже розібрали 9  пісень. В цю суботу у Рівному буде дебют у новому склад.

Нас завжди цікавило, як часто проходять ваші репетиції, як гурт так прогресує, адже гітаристи з іншого міста.

Якраз 1 травня буде рік, як ми граємо у новому складі. Ми маємо свою схему репетицій: я з драмером проводжу репетиції тут, а гітаристи – в Луцьку. Час від часу приїжджаємо ми до них, або навпаки, вони до нас. Так само придумуємо нові пісні, хоча фактор відстані трохи загальмовує написання нових пісень.

Чи планується новий альбом і де записуються зазвичай ваші треки?

У нас є демо-альбом, який побачив простори інтернету в грудні 2007, на жаль, офіційно не був виданий. Наразі ми вже завершуємо запис нашого першого офіційного альбому, який плануємо видати у квітні на київському лейблі, назву якого наразі не хочемо розголошувати. До нього увійде 7 вже відомих треків, проте у новому аранжуванні, та 5 нових пісень. Пишемося на студії "Муза рекордз", що у місті Луцьк.

Серцевий Напад: осіння фотосесіяЧи є "Серцевий Напад" достатньо "розкрученим" для подібного (продажу альбому) і яку подію в житті гурту ти міг би назвати як найпозитивнішу для творчості?

Не знаю, як на рахунок "розкрученості", але нас знають багато людей, ходять на концерти. Але нам ще рости і рости. Найпозитивнішою подією для мене є, напевне, прихід в гурт хлопців з Луцька. А взагалі, кожен концерт для нас є подією.

Сподіваюся, ударник пішов не через хлопців?

Конкретних причин він називати не став, проте моя думка: він не особливо любив поїздки, тусовки. До того ж, ми намагаємося вийти на більш професійним рівень, робота з метрономом та інше, його це напрягало. Хоча не виключаю, що були і інші причини. Проблема у тому, що на відміну від інших учасників, він тримав усі проблеми в собі, а ми не баби Ванги, тому вгадувати його думко просто не могли. Звичайно, дуже жалкуємо, адже мені він є двоюрідним братом, а лучанам дуже хорошим другом, проте це його рішення, і ми ставимося до його думки з повагою. Рук ми опускати не збираємося, з попелу вставали не раз, тому маю надію, що з нашим новим драмером все у нас вийде.

Метроном це вже цікаво, а от, напевне нікому не відоме це те, чи мають всі учасники гурту музичну освіту?

Ми не приховуємо, що усі є самоучками, ніхто музичної школи не закінчив, і жодних курсів. Хоча по нашій примітивній музиці це видно.

Не сказав би, що вона стала примітивнішою з двома гітаристами. Ти кажеш про тусівки. І де ж ви тусувалися останні рази і чи вдало?

Серцевий Напад: осіння фотосесіяТак, з новими гітаристами музика стала більше технічною та насиченішою, і я радий, що інші це чують. Ну тусівками я називаю саме спілкування з людьми на концертах. Ми ніколи не сидимо у гримерках, чекаючи виступу. Ми постійно ходимо серед людей, що прийшли на концерти, спілкуємося, роздаємо усім бажаючим автографи, фотографуємося, цьомаємо дівчат :-) І нам це приємно, і приємно, коли люди кажуть, що ми прості, негонорові і непафосні. А ще останнім часом ми почали продавати свій мерч (футболки, значки), і продажом займаюся саме я. Адже офіційно я не працюю, а продаючи мерч власноруч, є можливість здійснювати це ефективніше, адже люди звертають увагу на мене, а я вже їх змушую щось купити.

О, то треба буде зробити рекламу нового бренда - "Футболки від Мітрія" :-)
А стосовно рідного "Шнурка". Яка доля чекала фестиваль цього разу? Пролітала звісточка, що тусівка цього року не пройшла по максимуму.


Так, останній шнурок був у липні минулого року, і там я попав у немалі для мене мінуса, проте люди заговорили про високий рівень фесту. З боргами трохи розгрібся, вирішив спробувати ще раз, цього разу в плані організації виклалися на сто відсотків, відгуки про фест суперові, всі в захваті і дуже задоволені, але я знову в мінусах. Але як і завжди, рук не опускаю, оптимізму не втрачаю, і вже 17 липня наступний Шнурок.

Не планував провести його у іншому місті, наприклад, у столиці?


Ой, не ризикую. У столиці настільки багато фестів, і публіка там розбалувана, що її мало чим здивуєш. В невеличкому місті, як Чернівці, кожен концерт - подія. У столиці то так, просто ще один концерт. Хоча зараз я є співорганізатором концерту у місті Рівне, тому можна сказати, що пробую свої сили як організатор не лише в Чернівцях.

Серцевий Напад: осіння фотосесіяА ви б не хотіли видати спліт-альбом з якимсь більш відомим гуртом, хоча б з "Флітами"?

Так думки такі є, проте не з Флітами. Були розмови про спліт з гуртом «Брем Стокер», проте поки що заглохло. Нам зараз головне видати нарешті наш перший офіційний альбом, а от тоді вже почнемо експериментувати на повну.

Експеременти це завжди добре, а ще нове звучання (як було  обіцяно в новому альбомі) –  зізнавайся, це зміна стилю?

Ні, в першому альбомі будуть треки в старому стилі, хоча в одному з нових чітко простежуватиметься те, що ми збираємося грати після видання альбому. Стиль буде трохи жорсткіший, тексти більш ідейні. Хоча є бажання спробувати грати ска-панк, проте поживемо – побачимо.

Що б ти ще сказав наостанок? :-)

Ще хочеться сказати, що у квітні ми знімаємо нормальний, якісний професійний кліп на пісню "Punk Girl", і його нарешті показуватимуть по ТВ, і його буде цікаво дивитися. Також в цьому році ми зосередимо увагу на концертах на сході України, півдні, де ми так рідко буваємо. Взагалі, ми повні оптимізму, енергії, і незабаром ми почнемо дивувати та радувати наших шанувальників безліччю приємностей та сюрпризів.