категорії: новина

Nimb випускають дебютний альбом

теґи: Nimb, moon, дебютний альбом

NimbКиївський тріп-хоп/ейсід-джазовий проект Nimb готується порадувати публіку своїм дебютним студійним альбомом. Лонгплей з'явиться 18 березня. На диск увійдуть 10 композицій записаних у період 2004-2006 р.

За словами музикантів, ще більше двох років їм знадобилося, щоб «навести в піснях  "блиск" композиційно, і з точки зору саунддизайну». Мастеринг був зроблений у грудні 2008 року.

«Ми не вдавалися до послуг комерційних студій звукозапису, маючи достатній арсенал засобів, щоб записувати і зводити треки самостійно, - розповідають Nimb. - На нас не давив час студійної оренди, ми все робили так як вважали за потрібне самі, і тому результат вийшов максимально щирим. Ми отримали альбом, який найбільш чесно відображає нас самих в цей період часу - звідси і однойменна назва дебютника».

Класифікувати музику Nimb досить складно: це досить оригінальна і свіжа суміш з тріп-хопу, пост-року, даба, лаунжа і т.п. Як пояснюють музиканти, один з їхніх творчих пріоритетів - не зациклюватися на чомусь одному, бути в постійному русі.

«З початку 2007 р ми сконцентрувалися на новій концепції своєї творчості, - говорять учасники групи. - Це більший ухил в електронне звучання, і більше вдумливий підхід до енергетики нашої музики. І робота над новим матеріалом також вплинула на те, що реліз дебютника був відкладений. Але ми отримали абсолютно нову концертну програму, пісні з якої увійдуть вже в наступний альбом, до запису якого ми приступимо вже найближчим часом. Важливо відзначити, що пісні дебютного альбому дуже рідко звучать на наших живих виступах.

Причин цього кілька: по-перше, їх досить важко відтворити в реальному часі, саме в такому вигляді, як вони того заслуговують. Скажімо, у пісні "Ангел" - шість накладень вокалу в інтервал, це, фактично, імітація цілого ангельського хору. В інших треках теж немає суцільнох щільної стіни звуку, є якийсь повітряний простір і тонкі деталі. По-друге, для того, щоб грати речі з нашого першого альбому потрібна певна атмосфера на концертному майданчику - камерність, певна тиша, якась інтрига відбувається. Ось чому дуже важливо, щоб люди отримали можливість слухати цю музику вдома, в навушниках, перебуваючи ніби в режимі спілкування з самим собою. Ось чому тим людям, які знайомі з нами і нашою творчістю відносно нещодавно, тим хто ходив на наші концерти в Києві, Дніпропетровську, Кіровограді, Донецьку, Харкові та в Криму буде дуже цікавий саме цей диск. Це буде момент усвідомлення того, що NIMB - це живий, що розвивається, еволюціонує організм ».

Це прагнення до вдосконалення, на думку Nimb, і робить їх цікавими публіці: «Слухач чекає продовження: Чого такого цікавого вони придумають далі? Через місяць? Через рік? І ми їх, здається, не розчаровуємо. У нас в головах завжди повно відмінних музичних ідей».