категорії: стаття

Найкращі концерти 2011 року

теґи: FaDiez Top

Ми представляємо власний список найкращих концертів 2011-го року,  до нього потрапили виступи, як українських гуртів, так і закордонних гостей. Масштаб подій також різний, кількість присутніх на концертах, які потрапили в наш список, від 1500 чоловік до майже 10 000. Концерти розташовані в хронологічному порядку.  

Guano Apes – 19 квітня

Guano Apes

Для більшості відвідувачів цей вечір запам’ятається саме як «Oh what a Night». Адже колектив зробив все, щоб концерт пройшов якнайкраще. Вокалістка Сандра Насіч співала разом з публікою, бігала з одного кінця сцени на інший, була щирою, усміхненою, веселою та просто ідеально поводила себе на сцені. Гурт подарував чудовий вечір своїм фанам, який не змогло зіпсувати ані двох годинне очікування, ані непередбачуваний розігрів, чи ще щось. Щирість Сандри викреслила всі недоліки організації. Вона максимально була близькою до публіки.  

 

Muse – 24 травня

Muse в Києві

Британські рокери вже вдруге грали в Києві, але їхній концерт це завжди грандіозна подія. Музиканти презентували в столиці свій останній альбом "The Resistance" і змогли зібрати майже повний Палац спорту. Статус, звучання й енергетика одразу гарантували їм місце в топі.  

 

Korn – 30 травня

Korn

Американські музичні важковаговики Korn вперше приїхали до Києва в 2011-му, хоч і не на піку своєї слави, але зі статусом культового гурту. Чи то їхні фани вже підросли і втратили інтерес до такої музики, чи то велика кількість концертів в цей час зіграла їм не на руку, але зі сцени вони бачили лише на 20 % заповнений Палац спорту, та це не завадило їм відпрацювати на 100 %.  

 

Брати Гадюкіни. Концерт пам'яті Сергія Кузьмінського  – 3 червня

Брати Гадюкіни: Я вернувся домів

Великий концерт, бездоганна організація, вщент заповнений Палац спорту, так згадували Сергій Кузьмінського, лідера "Гадів". Для виконання пісень до Гадюкіних приєднувались чільники українських рок-гуртів, деякі представляли свої кавери самостійно. 3-х годинне шоу пройшло з успіхом і було повністю відзняте, всі виступи можна вільно подивитись на Youtube.

 

Papa Roach – 29 червня

Papa Roach

Хоч права на власні пісні вони й втратили, але концертну майстерність не загубиш. Американські рокери не на піку слави, але в розквіті сил виступили в українській столиці з сольником, зіграли свої найкращі треки. Три музиканти на сцені створюють справжню стіну звуку, а вокаліст Джейкобі показує як потрібно правильно спілкуватись з залою.  

 

Sum 41 – 5 липня

Sum 41

Презентувавши новий альбом "Screaming Bloody Murder" у березні, музиканти вже в липні доїхали з ним до Києва. Щоправда, на концерті Sum 41 зіграли усього 7 пісень з цього альбому, решта були всім знайомі вже дуже давно. Канадійські панки хоч і виглядали дуже втомленими перед виступом, але на сцені випромінювали енергію. Саме на цьому концерті підлога клубу "Stereo Plaza" вперше відчула, що таке безперервний слем по усьому залу впродовж 2-х годин.

 

Enter Shikari – 7 вересня

Enter Shikari

Змішуючи пост-хардкор та електронну музику британський гурт Enter Shikari забезпечує підривні шоу, музиканти ні на хвилину не дають людям відпочити. Їхній виступ у Києві це півтори години мошу та слему в залі клубу "Бінго". Хоч до України цього року приїжджали й більш імениті виконавці, Enter Shikari отримали місце в нашому списку через неповторну енергетику.  (Фото: Тарас Демчук)

 

Океан Ельзи з симфонічним оркестром – 6 жовтня

Океан Ельзи виступив в Києві

Гурт Океан Ельзи вже мав досвід виступів з симфонічним оркестром, але в 2011-му вирішив це повторити трохи в іншому вигляді. Цього разу музиканти не перероблювали всі аранжування на оркестрові, навпаки, оркестр підлаштвоувася під їхнє рок-звучання. Бажаючих почути це виявилось настільки багато, що у Києві довелось організовувати додатковий концерт.  

 

Ляпис Трубецкой – 28 жовтня

Ляпис Трубецкой

Ці білоруси доволі часто грають у Києві, зазвичай не менше 2-х разів на рік, але їхній осінній виступ у клубі "Stereo Plaza" відрізнявся від попередніх. Це було 3-х годинне рок-шоу з набитим залом, неймовірною кількістю пісень, трьома виходами на біс та відвертими промовами Міхалка.  

 

Тартак – 15 грудня

Тартак

Цього року одразу чотири гурти гучно святкували свої дні народження, це В.В., Мед Хедс, С.К.А.Й і Тартак. Ми відвідали всі юбілеї і вирішили один з них включити в список найкращих концертів року.

Найбільше балів набрало 15-річчя гурту Тартак, саме їхній концерт був в міру наповнений виступами друзів, а сет-лист задовольнив всіх фанів.

Маєте іншу думку?

Проголосуйте за свій варіант на нашій сторінці - facebook.com/FaDiezMusic