категорії: репортаж стаття

Rammstein cover-паті в київському Бінго. Жертв немає...

теґи: 60 Hertz, Angel:Cry, Delіa, Fram, Lacerta, Mysterya, Nervenkrieg, Rammstein, Submind, Бінго, Кавер вечірка, Кавер-паті

Rammstein  Cover Party в клубі Бінго В школі зі мною вчився дуже цікавий хлопчина, з яким ми сиділи за однією партою. Серед небагатьох його захоплень була звісно і музика. «Чим же він так цікавий і яке відношення він має до цієї статті?» – запитаєте ви. Та начебто і ніякого, але саме завдяки цьому хлопцеві я вперше почув «Rammstein» – просто нереально крутий гурт зі східного Берліну. А чи знаєте ви, що у гурту така назва зовсім не через авіакатастрофу у однойменному містечку? Як колись сказав пресі великий дядька Тілль: «Назва віддзеркалює силу та потужність (Rammstein — таранний камінь), вона не має нічого спільного з тією жахливою авіакатастрофою в місті Ramstein. На той час ми в НДР навіть не знали про цей випадок. Дізнались набагато пізніше, коли про це почали постійно допитуватись журналісти». Хоча, я на власні вуха цього не чув – можете вірити або ні.

І ось, коли я переглядав принесені другом на затертих "болванках" концерти типу «Live aus Berlin», я мріяв, що колись поїду подивитися на цих «німецьких шахтарів» власними очима. До цих пір відвідати Німеччину мені не пощастило, зате я потрапив у «Бінго», на відкриття осіннього сезону концертів…

Отож, повернемося в 11 вересня… Let the party started…

Мабуть вже всі звикли до того, що коли концерти влаштовує лейбл «Інша музика», то вони затримуються мінімально? Так, звісно, було і цього разу. Першими на сцену вийшли хлопці з гурту «Nervenkrieg», які, якщо я не помиляюсь, завітали до нас з Вінниці. Те, що першим виступати завжди важко, всі глядачі розмістилися за столиками… Проте, що можна сказати, зробивши незалежну оцінку. Свій матеріал – зовсім слабенький, хоч і добре «вилизаний і розчесаний»… Новизни і «фішки» в ньому немає. А щоб силуватися з наслідуванням голосу як у пана Ліндеманна, то, дійсно, вокалісту треба ще років сорок займатися плаванням…

Одразу після цього мене чекав ряд сюрпризів, оскільки 5 із 8 гуртів мали фронт-вумен замість фронтменів (дRammstein  Cover Party в клубі Бінго о цього я чув лише «Mysterya» і мені було особливо цікаво, яким же буде виконання каверів саме жіночим голосом.)

Але коли на сцену піднялася, мов готична амазонка, вокалістка гурту «Lacerta», Катерина, я одразу запитав у пана Влада Ляшенка (концертний директор клубу), чому така концепція концерту, на що той відповів: «Наша головна мета не створити абсолютної схожості. Добре, коли просто весело людям, які сюди приходять». «Lacerta» гарно виконала свої пісні, але з каверами таки було зовсім незвично, хоч пісня «Mutter», я думаю, вразила багатьох.

«F.R.A.M.» – єдиний гурт, що не мав ні клавішних, ні семплерів, ні ще якоїсь "електронної лабуди". Замість цього на сцені була присутня справжня волинка!.. а також «для мєбєлі» сидів чувак з барабаном, на футболці якого оптимістично значилося «Воруй-Убивай»… Хоч хлопці і показали не найкращий результат, проте за оригінальність у виборі музичного супроводу – «5+», та і власна пісня – «Накануне зимы», мала гарне ліричне насичення.

«Mysterya» – безумовно відкриття вечора. Як виявилося, вокалістка, хоч і поводить себе дещо по-дитячому, дуже драйвова і харизматична особистість. Вітаю, якщо ти це читаєш, то знай,що всі хлопці з концерту – твої.  :) Ще цікавим було те, що Іра встигла змінити на собі три вбрання (ну прямо як Tarja)… В музичному плані все дуже круто, мелодійно і потужно. Одне слово – молодці.

Далі було шоу «Аншлаг!»… Пробачте, виступ «60 Hertz», який закінчився повним провалом, тому тут секунда мовчання.

Rammstein  Cover Party в клубі Бінго «DELIA» мабуть виглядали крутіше всіх, зробивши трушний «раммштайн-стайл». Ще привітавшись з ними у гримерці, я щиро зрадів і тільки й думав, щоб гурт себе музично виправдав. Звісно, що я переймався дарма. Все пройшло просто прекрасно – навіть тут жіночий вокал не був зайвим. Хоча свої пісні були виконані значно краще каверів.

Сказати, що «SUBMIND» були кращими – це не сказати нічого… Цього разу Мар’яна з компанію зібралися «зажечь» у прямому сенсі слова. Разом з гуртом, під час каверу на «Feuer Frei» на сцені були присутні 2 фаєрщика… Звісно, не тільки фаєр-шоу, а й блискучий виступ підкорив усіх присутніх. Щоправда, каверів було всього два, але обидва по запальній темі.

Закінчували паті «Angel:Cry», ще один суто електронний проект на цьому концерті, окрім «60 Hertz». Проте виступ «Ангелів» став більш успішним. Хоч і основна частина публіки пішла, проте лишилися і люди, яким була не байдужа готична дискотека.

Завіса.