категорії: новина

Однозначно новий альбом гурту Фліт

теґи: Однозначно, Фліт, альбом

Фліт - ОднозначноУ квітні цього року виходить вже третій за рахунком альбом гурту Фліт з категоричною назвою "Однозначно!". Запис є результатом довгої праці учасників колективу, і саме цей альбом, на даний момент, є "однозначно" кращим творінням групи. У трек-лист увійшло 12 пісень. Енергійні і драйвовий фатальні ритми переплетені в ньому з повільними баладами, кожен знайде там пісню для себе.

Нова платівка відчутно відрізняється від своїх попередниць "Світ Такий" (2004) і "заникай" (2006). У першу чергу зміни стосуються звучання, яке стало ще ближчим до кращих зразків світового рок-саунду.

"Ми повністю задоволені якістю запису наших попередніх робіт. Але коли нам запропонували записати пісню "Лаю Себе" на студії ФДР, і ми спробували, то відразу зрозуміли, що наступний альбом будемо записувати саме тут", - говорить Михайло Копієвський (бас, бек-вокал). "Якість запису і звучання альбому нас влаштовує, хоча досконалості межі немає".

Але при таких компліментах в сторону звучання диску, основною його перевагою перед своїми попередніми роботами музиканти вважають цілісне наповнення і змістовність. За словами вокаліста групи Володимира Новікова: "Тут ми досягли цього в повній мірі. Навіть незважаючи на те, що пісні різні за темпераментом - альбом слухається як єдине ціле, а не як добірка пісень, висмикнутих з різних настроїв і студій".

У радіо-просторі вже встигли засвітитися кілька радіосинглів з "Однозначно!". Це пісні «Лаю Себе», «Як Довго Я Шукав», заголовна робота "Однозначно", та переспівана народна пісня «Чумак п'є», створена для телепрограми Фольк-music на Першому Національному навіть зайняла друге місце в осінньо-зимовому сезоні цього шоу. Тому люди, які прийдуть на концерти в рамках всеукраїнського туру, який Фліт планує на підтримку диску, будуть слухати не тільки нові роботи, але вже і знайомі їм композиції.

Трек-лист альбому виглядає так:


1. Лаю себе
Ця пісня під час запису зазнала істотних змін. Вона видана окремим радіосинглом і на неї вже знято кліп. Знакова пісня для групи, тому що перша і вдала спроба співпраці з іншими людьми, серед яких і автор тексту Тамара Приймак.

2. Невже не в цьому кайф?
Пісня  справжнього оптиміста. Незважаючи на складні ситуації і життєві моменти, завжди є вихід, і є речі, які можуть підняти настрій, і є друзі, які підтримають у важку хвилину.

3. Рушай
Значну частину свого музичного життя Фліт проводить в дорозі. Саме під враженням цих поїздок і була написана ця композиція.

4. Запалені
Весна ... Все прокидається, цвіте, набирає сил. Немає жодної живої істоти, яку не хвилює прихід весни. Її прихід - це ніби вірус-зараження.

5. Як довго я шукав
Ця пісня написана під впливом подій, які відбулися рік тому, коли фан-клуб групи подарував хлопцям сертифікат, який підтверджує, що в сузір'ї Велика Ведмедиця тепер є зірка, яка називається Фліт.

6. Новий день вже йде
"... Хто кого, або ти, або він тебе". Кожен день в житті - це маленька битва, а життя складається з низки перемог і поразок

7. Слова твої
Композиція про типових людей, яких зараз дуже багато - людей, стиль життя яких зводиться тільки до одного: схилити усіма правдами і неправдами інших на свій бік. І не має значення, чи є сенс в їх словах - головне, щоб інші в це повірили, але для цього, перш за все, потрібно повірити собі.

8. Однозначно
Ця пісня, свого роду, гімн шанувальникам гір у будь-якому вигляді, будь це зимові екстремальні види спорту або звичайні прогулянки.

9. Знати достатньо
Композиція, яка була перша написана для цього альбому. Напевно, тому він такий оптимістичний і життєрадісний.

10. Сьогодні для завтра
Кожна дія викликає протидію. Варто замислитися, до чого наші сьогоднішні дії приведуть завтра.

11. 48 днів
Ідея написання виникла під час однієї з безлічі гастрольних поїздок. У ній роздуми головного героя про місця, в яких він побував, переплітаються з його нестримним бажанням повернутися додому.

12. Чумак п'є
Нове виконання української народної пісні в стилі "панк-рок". Саме з цією роботою група відзначилася на Першому Національному телеканалі в телепроекті "Фолк-music".