категорії: новина

Чому вниз? Другий альбом гурту Самі Свої

теґи: Самі Свої, Чому Вниз?, альбом

Самі Свої – Чому вниз«Чому вниз?» – другий альбом рок-гурту «Самі Свої», робота над яким тривала останні два роки. Пісенний матеріал «Чому вниз?», на відміну від першого альбому «Смарагди», вирізняється більшою динамічністю, плотністю звучання, несподіваністю аранжувань та стьобністю текстів. Поява в інструментальному складі гурту саксофону дала можливість зробити крок від фольклорних тенденцій до фанкових елементів.

«Чому вниз?» – в тій або іншій формі це запитання собі зараз ставить кожен в нашій країні хто не тільки дивиться , але і бачить, не тільки слухає, але і чує…

            Наша байдужість один до одного, байдужість до своєї долі і до своєї землі, брехня і безвихідь майже у всьому куди тільки не кинеш свій погляд породжує цей крик – «Чому вниз?». Але тут на порятунок приходить сміх – призма, яка дає можливість реально оцінювати все що відбувається навколо, з нами, з нашими близькими і далекими.

            Кожна пісня в цьому альбомі ставить своє запитання, розкриває свою ситуацію: «Дністрянська» – дістає з глибин віків стосунки українців по обидва боки Дністра, «Біжучи» – змальовує плинність часу, зупиняється на справжньому і на тому, що тільки здається справжнім, «Зустріч кандидата…» – це відповідь на безкінечні і безрезультатні бурління, і так далі, і далі, пісня за піснею, аж до останньої – «Чому вниз?», як до останньої краплі вина у цій чаші, яку випало нам випити у цьому житті і на цій землі.

            Всі пісні написані лідером гурту «Самі Свої» Олегом Сухарєвим , окрім «Привіз глину»- це пісня відомого українського барда Тризубого Стаса, це перша і поки єдина його пісня у рок-обробці.

 

Диск виданий компанією «Ukrmusic»(www.ukrmusic.com.ua )