категорії: новина

Marakesh вперше зробили це в Києві!

теґи: Marakesh, арт-клуб "44"

Marakesh18 грудня в арт-клубі «44» запанувала святкова атмосфера. Біля сцени були розтавлені свічки, а на мікрофоні та клавішах красувалися карнавальні маски, усюди висіли новорічні іграшки.

Ні, це не новорічна вечірка, як ви вже могли собі уявити. Це акустичний концерт гурту Marakesh. До того ж, як зазначив фронтмен гурту Марк Гриценко, а серед прихильників просто Марік, акустичну програму колектив грає в Києві вперше.

На сцені було лише двоє з трьох учасників гурту, хлопці вирішили обмежитись гітарою й клавішними, не залучаючи барабани. Марк та Олександр «Пел» Петровський (бас-гітарист Marakesh) постійно мінялись інструментами, іноді використовуючи ноутбук. Цікаво, що барабанщик гурту Валерій Дерев’янко завітав до «44», коли більшість пісень вже було зіграно.

А тепер і про сам концерт, розпочали з невеличкою затримкою піснею «Осколки». Затримка була пов'язана з налаштуванням відеокамер, які знімали Marakeshгурт з 3-ох сторін, вірогідно хлопці ще й кліп цього вечора фільмували.

Одна з наступних пісень була прем'єрною, до якої Марк запропонував всім бажаючим вигадати назву, адже музиканти ще не визначились з нею. Перед виконанням «Я знаю» він, немов ностальгуючи за старими часами, зазначив, що ця пісня увійшла до платівки «Androgyny», яку Marakesh презентували «багато тисяч років» тому в цьому ж клубі.

Цікавим було почути звучання пісень з серії синглів Cyberblood, адже вони здебільшого електронні, зокрема всі мали змогу почути ту версію пісні «Мой странный мир», в якій вона «народилася». Найкраще в залі сприйняли розкручену ротаціями «Не любовь», і, хоч людей було зовсім небагато, присутні активно підспівували, та й здавалося, що Марк ось-ось вибухне від емоцій. Драйвова і швидка «Хорошие парни, плохие девченки» стала повільною і тягучою, звучала зовсім інакше, але безумовно не гірше.

MarakeshНаостанок гурт приготував ще один хіт, пісню «Ждать». На її заключних акордах Марк попрощався з публікою. Звичайно, прихильники так просто не могли відпустити своїх улюбленців, адже концерт тривав всього 45 хвилин. Тому, чесно зізнавшись, у тому що не підготували більше акустичних версій пісень, запропонували виконати якусь ще раз, прихильники почали викрикувати «Не любовь», у чому й сумніватись не треба було. Хоч публіки було й зовсім не багато, але присутні точно не шкодували про витрачений вечір й гроші, адже не так часто Marakesh радує Київ виступами, до того ж такими особливими.

 

ФОТОЗВІТ