категорії: новина

Гурт DVA привезе в Україну «фолк неіснуючих народів»

теґи: два

Загальна афіша

Чеський гурт DVA, який грає «фолк неіснуючих народів», завітає до України. Концерти відбудуться в рамках великого європейського туру на підтримку нового альбому HU. 9-12 грудня DVA виступить у Львові, Тернополі, Хмельницькому, Вінниці і Києві. 

Дует DVA – Ян Краточвіл (Він, Jan Kratochvíl) та Бара Краточвілова (Вона, Bára Kratochvílová) – подає своє неймовірне бачення музики безліччю способів. Вони надихаються музикою концертних залів і цирку, відтворюють танго за допомогою бітбокса, оздоблюють зворушливий фолк кларнетом. Історії зі свого власного світу вони переповідають мовою, яку знають лише вони двоє. Саме тому їх музика – це «фолк неіснуючих народів».

Через два роки після створення групи DVA набули популярності не лише в Чехії, але й стали відомими за кордоном. DVA випустила свій дебютний альбом Fonók у 2008 році, який був номінований на престижну чеську музичну премію Ангел. Один з впливових музичних критиків BBC Чарлі Гіллетт назвав цей дебютний альбом серед кращих альбомів 2009 року. А їх відео Nunovó Tangó отримало перший приз на фестивалі Anifilm.

Мелодії «неіснуючих народів» сподобались у Польщі і Німеччині, припали до душі Франції, Росії та Норвегії. Композиції DVA дістались навіть Японії!

Але саме «живі» концерти DVA – явище, що зумовлює популярність цього гурту. Обоє – DVA музиканти – грають на різних музичних інструментах під час шоу. Ви можете почути гітару та банджо, кларнет або навіть мегафон. Їхній виступ – це завжди вистава, вибух емоцій, драйву і несподіваних музичних рішень. Концерти супроводжує відео графіки Магдалени Груби та Маркети Лізи (Magdaléna Hrubá та) Markéta Lisá. 

Гурт DVA

Перш, ніж приїхати в Україну, DVA встигли обкатати нову платівку HU в Чехії, Австрії, Словаччині, Румунії, Болгарії, Словенії та Угорщині.

 

 Послухати новий альбом: http://dva2.bandcamp.com/

 

 

В Україні концерти DVA відбудуться:

Вінниця "Портал" 8.12

Львів "Кофеїн" 9.12

Хмельницький "Кут" 10.12

Тернопіль "Коза" 11.12

Київ "Бочка" на Петрівці 12.12

Всі концерти починаються о 20:00 і коштують 40 грн.