категорії: новина

Олег Скрипка анонсує зимову "Країну Мрій"

теґи: Країна мрій, фестиваль

Зимова Країна МрійФронтмен «ВВ» Олег Скрипка спеціально до новорічних свят записав нову версію «Щедрика» – знаного у всьому світі різдвяного стандарту. Презентація композиції, а також відеокліпу на неї відбудеться 1 грудня в козацькому селищі «Мамаєва Слобода» у Києві.

Запис нової версії славнозвісного твору Миколи Леонтовича було здійснено влітку цього року в студії на території Печерської Лаври за участю музикантів «Ле Гранд Оркестру» і Тараса Чубая.

Нагадаємо, що «Щедрик» – одна з найпопулярніших народних обробок Леонтовича, над якою композитор працював майже все життя. В основу твору покладена українська щедрівка – пісня добрих побажань, яка виконується в період зимових свят. Сьогодні цей твір добре знаний не лише в Україні, але і у всьому світі – перше виконання за кордоном відбулося ще 1921 року в Нью-Йорку на концерті у славетному «Карнегі Холі», пізніше пісня звучала у популярних кінофільмах «Гаррі Поттер», «Сам удома» та мультиплікаційному серіалі «Південний парк». Оригінальні інтерпретації твору робили відомі рок-гурти Barenaked Ladies та Savatage, а переробка пісні у стилі «техно-данс» від DJ Demonix наразі стала культовою класикою електронного андеграунду.

Відео на версію цієї пісні від Олега Скрипки виконане в жанрі пластилінової 3D-анімації. Автором сценарія анімованого кліпу виступив професіональний казказ Сашко Лірник, в якості режисера був запрошений Степан Коваль. На створення картини пішло 150 кг пластиліну, 100 кг солі та 5 місяців роботи.

Одночасно з презентацією пісні та кліпу 1 грудня будуть оголошені заходи Третього Зимового фестивалю «Країна Мрій Різдвяна». Фестиваль у «Мамаєвій Слободі», що триватиме від 8 грудня по 19 січня, має органічно об’єднати усі зимові свята української традиції та відтворити відчуття справжнього сільського колориту новорічних гулянь.

Відвідувачів – дорослих і дітлахів – потішить катання на санях, льодова гірка-ковзанка, ярмарок народних майстрів, смачна традиційна кухня та інші забав лянки і розваги. Також на гостей чекатимуть обряди «Маланки та Василя», Різдвяний Вертеп під проводом Тараса Компаніченка, зустріч малечі зі Святим Миколаєм, врочисті колядки, щедрівки і святкові виступи Олега Скрипки, Тараса Чубая та інших українських музикантів.