категорії: новина

Польський гурт DagaDana відправляється в тур Україною

DagaDanaЗ 27 квітня почнеться великий всеукраїнський тур польсько-українського етно-електронно-джазового гурту ДаґаДана (DagaDana).

В Україні ДаґаДана не така знана, як у Польщі і жодного великого туру в них ще не було. В турі вони відвідають Івано-Франківськ, Чернівці, Хмельницький, Тернопіль, Львів, Київ, Вінницю, Одесу, Кіровоград, Кривий Ріг та Дніпропетровськ!

Організатори туру пропонують усім взяти участь в конкурсі на найкращі листівки, присвячені творчості цього гурту, подробиці тут. Організатор – NaturalEast, за підтримки Польського Інституту в Києві та Інституту Адама Міцкевича.

Польсько-український проект «DagaDana» –  це на диво органічне і цілісне поєднання мов, культур і музичних напрямів, що виникло після знайомства Даги Грегорович з польського міста Познань і Дани Винницької з Івано-Франківська, вокалістки відомого українського джаз-колективу «ShockolaD». Не відриватися від джазового коріння дівчатам допомагає і Міко Поспежальський, студент музичної академії у Кракові.

До джазу DagaDana сміливо додає фолк, drum&bass, електроніку, створюючи таким чином то замріяно-ніжну, то імпульсивно-буйну музику. Щирості та безпосередності додають окарини, гармоніки, дитячі цяцянки, світилки та іграшкові музичні інструменти, що їх музиканти охоче використовують під час виступу.

За плечима у гурту вже два записаних альбоми, виступи на міжнародних музичних фестивалях Heineken Open'er Festival, Флюгери Львова, Фортмісія, ZA JAZZ Fest, L2, Song of Songs, Festival des Musiques du Désert (Марокко). Тріо не оминають увагою музичні критики і шанувальники: Цьогоріч вони взяли премії одразу в двох номінаціях в найпрестижнішій музичній премії Польщі "Fryderyk". Відкриття року в Польщі і кращий альбом – у гурту, який співає наполовину українською! Нагородження відбудеться 9 травня у Варшаві, тож DagaDana прибуде на вручення одразу після інтенсивного туру 11 містами України.  

Розклад концертів:

27.04 – Івано-Франківськ, "Мармуляда"
28.04 – Чернівці
29.04 – Хмельницький, моно-театр "Кут"
30.04 – Рівне, джаз-кафе "ДжЕм"
1.05 – Львів, фестиваль Флюгери Львова
2.05 – Київ, фестиваль Київські Флюгери
3.05 – Вінниця
4.05 – Одеса, клуб "Шузз"
5.05 – Кіровоград, клуб "Ла Манш"
6.05 – Дніпропетровськ, клуб "ДК"
7.05 – Кривий Ріг, клуб "Shelter+"

Склад гурту:

Дага Грегорович — вокал, live electronics;
Дана Вінницька — вокал, клавіші;
Миколай Поспежальський — контрабас, скрипка.

Ремек Завадський – перкусія

Дізнатись про DagaDana більше можна тут:
www.myspace.com/dagadana

Для ознайомлення всі пісні останнього альбому доступні тут:

http://dagadana.bandcamp.com/album/malenka