категорії: новина

Брати Гадюкіни оголошують конкурс реміксів

теґи: Брати Гадюкіни, Сергій Кузьмінський

Брати ГадюкіниНапередодні проведення масштабного триб’ют-концерту гурту «Брати Гадюкіни» на сайті Ex.Ua оголошений відкритий конкурс на створення найкращого реміксу на пісні легендарних українських рокерів. Користувачі мережі зможуть завантажити розведені музичні та вокальні треки сімнадцяти пісень «Братів Гадюкіних» і на їхній основі створити свої ремікси. Кращим обробкам пісень «Гадюкіних» буде надано статус офіційних, а автори реміксів отримають всі права на використання творів.

Нагадаємо, що концерт пам’яті лідера «Гадюкіних» Сергія Кузьмінського під назвою «Я вернувся домів» пройде в київському Палаці Спорту 3 червня. Концептуально концерт відбуватиметься в форматі «джем-сейшену», під час якого упродовж всього вечору гратиме оригінальний склад «Братив Гадюкіних» разом з вокалістами сімнадцяти гуртів-учасників шоу, які виконуватимуть власні версії пісень «Гадів».

Як раніше вже повідомлялося, в концерті приймуть участь музиканти гуртів «Океан Ельзи», «Воплі Відоплясова», «Ляпис Трубецкой», ТНМК, «Бумбокс», «Мандри», «ТІК», «ДахаБраха», «Перкалаба», The Вйо, Mad Heads XL, «Димна Суміш», «Кому Вниз», «Гайдамаки» та «Гуцул Каліпсо».

Зважаючи на такий зірковий склад гостей, для «Братів Гадюкіних» було вкрай важливим забезпечити доступність квитків для слухачів, аби на концерт могли потрапити всі шанувальники гурту. Продаж квитків на концерт почався 18 квітня, їхня вартість коливається від 120 до 350 гривень. До того ж 3 червня в Палаці Спорту володарі квитків безкоштовно отримають компакт-диск із записами кавер-версій всіх учасників триб’юту «Братів Гадюкіних».

Наразі ж організатори шоу «Я вернувся домів» оголошують початок пошуку та збору аудіо-, фото- та відеофайлів, пов’язаних із Сергієм Кузьмінським та творчістю «Братів Гадюкіних». З’ясувалося, що найвідоміші українські рокери у власному архіві не мають нічого, крім компакт-дисків із записами своїх пісень.

Для «Братів Гадюкіних» та всіх учасників концерту є важливим вшанування пам’яті Сергія Кузьмінського та надання «другого життя» та осучасненню його пісень. Цей захід також може слугувати початком формування гарної традиції вшановування видатних українських музикантів такими некомерційними (як для меценатів, так і для музикантів) проектами.