категорії: блоґ-запис

Singleton – презентація альбому The High Seas в «Дивані»

теґи: Singleton

Singleton30 листопада 2010 року стало важливою датою в житті групи "Singleton" – в цей день вийшов їхній дебютний альбом "The High Seas". Цю подію можна назвати визначною і для всієї української інді-сцени, адже мало українських гуртів, які себе так позиціонують, можуть записати та видати власний альбом, тимпаче в той час, коли люди не готові за нього платити. "Singleton" дали можливість безкоштовного завантаження альбому, а також видали реальні диски.

11 грудня в ресторації "Диван" відбулася презентація альбому, де можна було придбати диск, отримати автограф вокалістки Аліни й інших учасників та послухати "Singleton" наживо: група святкувала важливу подію повноцінним концертом. Варто відзначити, що місце проведення заходу було обрано вдало: в «Дивані», який на перший погляд видається надто тісним, насправді, виявилось багато місця і для публіки, і для затишного сидіння в компанії, та для жвавого спілкування біля бару. Поки публіка чекала, а музиканти підписували диски, грали пісні "Pulp", "Manic Street Preachers", "Danger Mouse&Sparklehorse", "Dredg" та "Патріка Вульфа".

SingletonКоли на невелику сцену вийшли Singleton, публіка несміливо підтягнулася до сцени, заповнивши простір лише на третій-четвертій пісні. Аліна схвильовано дякувала усім присутнім за підтримку у записі альбому, і радісно зазначила, що майже усі, хто їм допомагав, присутні у залі. На екрані позаду групи транслювалося відео з айзбергами, чайками та китами, сонцем і місяцем. Прекрасні кадри природи відображали настрій музики "Singleton" і тему їхнього альбому.

Основні складові музики "Singleton" – це гітарний драйв та мелодійність, тому більшу частину концерту склали відомі та улюблені серед публіки треки, такі як "Hey Boy", "Breathe In Breathe Out", "Time To Run", "Daylight", "Heathrow" та інші. Тому приємним контрастом став душевний акустичний сет в середині концерту, коли Аліна, граючи на акустичній гітарі, додала новий вимір до музики "Singleton". Їхня мелодійність та експресія  підкреслювалася у новій обробці, і Singletonвони звучали особливо лірично та емоційно. Останній трек основного сету, коротка «To The End», звучала найбільш меланхолійно і незвичайно з-поміж усіх інших пісень. Але вийшовши на біс, музиканти зіграли ще дві драйвові пісні, завершивши сет на підйомі.

Музиканти зіграли майже весь новий альбом і декілька старих пісень. Шампанське, друзі серед глядачів, щирі оплески та скандування назви групи, невимушена атмосфера – все це зробило вечір теплим, сповненим позитивних емоцій. Хочеться побажати Singleton нового етапу у творчому розвитку, який має настати після випуску дебютного диску. Знаючи, скільки зусиль було вкладено в його створення, сподіваємося на те, що вони принесуть гарні плоди.
 

 

Трек-лист
1.    Hey Boy
2.    Before The Rain
3.    Breathe In Breathe Out
4.    Time To Run
5.    Get Out Of My Mind
6.    Storms
7.    When You Are Gone
8.    I See The Land (acoustic)
9.    Oh Girl (acoustic)
10.    Hey Boy (acoustic)
11.    Daylight
12.    Surprises
13.    If I’m Falling
14.    Heathrow
15.    To The End

Всі фото з концерту>>>