категорії: репортаж стаття

Гайдамамки закликали дітей більше читати

теґи: Гайдамаки, З книгою до дітей, благодійна акція

З книгою до дітей12 грудня гурт Гайдамаки, в особі вокаліста Олександра Ярмоли та трубача Євгена Дідика, вирушив у місто Батурин, відоме своєю козацькою історією, в рамках акції "З книгою до дітей". Її метою є популяризація сучасних україномовних книжок в регіонах України. В Батурнині музиканти завітали до дитячого садочка та місцевого дому культури. 

У садочку на них чекала невеличка група дітлахів,  які спочатку трохи злякалися великої київської делегації, проте, вже після першого прочитаного віршика почали себе поводити значно розкутіше.

Окрім музикантів, намагався порадувати дітей літературою і маленький син Олександра Ярмоли.

В рамках спілкування і музиканти і діти подарували одне-одному невеличкі виступи.

Після цього гурт відправився до міського культурного центру, куди вже запросили дітей з школи-інтернату та з загальноьосвітньої школи. Там Гайдамаки прочитали школярам оповідання сучаних українських письменників, зокрема Юрія Андруховича та Юрія Вінничука. Неодноразово музикантами було зазначено, що такі автори можуть позитивно вплинути на розвиток і сприйняття світу. Після цього Гайдамаки заспівали дві пісні, а вихованці школи-інтернату у відповідь проспівали українську народну разом з ними. Завершенням мандрівки стала автограф-сесія музикантів, дітей які бажали отримати підпис на плакаті виявилось дуже багато.

Важливо, що в рамках цієї програми відомі українські гурти закликають дітей, як малих так і вже дорослих, читати українською, і до того ж, наших сучасників.

ФОТОЗВІТ