категорії: новина

Сашко Положинський: «Якби не «Червона Рута», можливо, нашого гурту взагалі не було б»

теґи: «Червона рута - 2009», Тартак, Червона Рута

MTV EMA 2009, Контрактова Площа, 29.0817 вересня відбудеться знакова подія для гурту «Тартак» – виступ на 20-річчі фестивалю «Червона Рута». Фестивалі, якому гурт завдячує своїм існуванням. Музиканти зіграють на сцені, яка колись стала для них точкою відліку і відкрила гурт «Тартак» широкому загалу... та й самим хлопцям.

Сашко Положинський: «Ми перемогли на фестивалі «Червона Рута» у 1997 році. Але ж як ми туди потрапили... Я випадково побачив оголошення про те, що в луцькому будинку культури буде відбірковий тур фестивалю «Червона рута». Пішов та написав заяву від імені гурту «Тартак». Хоча на той час його ще взагалі не існувало. Я швидко вписав імена знайомих музикантів, а потім вже пішов до цих людей і просив їх стати учасниками гурту. Перша репетиція у нас відбулась просто перед виступом. Ось так і почав існувати гурт «Тартак».

Тартак відзначиться на фестивалі не тільки своїм виступом, окрім цього, Сашко Положинський буде ще й ведучим дійства.

Після цієї події відновиться концертний тур музикантів. Після перерви гурт знову продовжить колесити містами України з концертами у рамках всеукраїнського туру «Опір матеріалів».

Що стосується минулих новин з життя гурту, то після літнього відпочину, під час якого Сашко встиг об’їхати ледь не всю Україну та чотири рази побувати у Запорізькій січі з почесною місією відбудови, першими виступами гурту стали сети на фестивалі «Гніздо» та концерті «MTV EMA 2009».