категорії: новина

Рок-фанати отримали шанс стати рок-кумирами!

теґи: акція, конкурс, уявна гітара, чемпіонат

Air GuitarЗ 2010 року Україна офіційно бере участь у Чемпіонаті Світу з гри на уявній гітарі. На Чемпіонаті артисти віддаються музиці, не маючи справжнього інструмента в руках! Для участі у змаганнях необхідно мати лише багату уяву, артистичні дані, любов до музики і уявну гітару! Кожен громадянин України незалежно від віку, расової приналежності, статі чи соціального статусу може взяти участь у Чемпіонаті України з гри на уявній гітарі. Це не потребує видимого інструменту, особливих умінь і навичок. Переможець відправляється захищати честь своєї країни на Чемпіонат Світу до Фінляндії.

Гра на уявній гітарі – шанс для музичних фанів вийти на велику сцену в образі своїх кумирів, або створити власний неповторний імідж

Відбіркові  турніри пройдуть у квітні-травні в Одесі, Донецьку, Львові та Києві. Фінал національного чемпіонату відбудеться у Києві на початку літа. Фінал Чемпіонату Світу –  в серпні у м. Оулу (Фінляндія)

Реєстрація учасників та подробиці на офіційному сайті чемпіонату www.airguitar.com.ua

Про Чемпіонат

Уперше чемпіонат з гри на уявній гітарі було проведено у фінському місті Оулу  в 1996 році. На перший погляд, гра на неіснуючому інструменті – абсурдна ідея. Натомість, вона стала подією міжнародного рівня, що залучила величезну  кількість учасників, глядачів та представників  ЗМІ – усі вони щороку збираються в  Оулу.

Метою Чемпіонату світу з гри на уявній гітарі є популяризація ідеї миру в усьому світі. Згідно з ідеологією Чемпіонату з гри на уявній гітарі (Air guitar), якщо кожна людина у світі заграла б на уявній гітарі, на Землі припинилися б війни, зупинилося глобальне потепління, зникла решта катаклізмів. Тому наприкінці кожного міжнародного  чемпіонату усіх людей світу закликають до одночасної гри  на уявній гітарі в ім’я збереження  миру.

У 2010 році Чемпіонат з гри на уявній гітарі відзначатиме  свою 15-ю річницю.

Перш ніж поїхати на чемпіонат світу до Фінляндії, учасники мають пройти відбір, змагаючись у національних чемпіонатах своєї країни.

http://www.airguitarworldchampionships.com/