категорії: новина

Етсетера виклала свій другий альбому у мережу

теґи: Етсетера, альбом, відеокліп, завантажити, кліп

Етсетера – МрійникВолодарі першої премії фестивалю «Тарас Бульба» сумський гурт Етсетера зробив своїм шанувальникам подвійний подарунок. Першого серпня на власній сторінці вони виклали свій другий альбом «Мрійник», а також оприлюднили кліп на однойменну пісню.
За словами лідера гурту Володимира Нянькіна, таке рішення було прийняте через бажання скоріше донести свою роботу до слухачів. «Над кліпом ми працювали з кінця червня, а над альбомом два роки. Дуже хочеться показати, що з цього вийшло, бо це вже нова «Етсетера» – більш доросла та професійна», – говорить Володимир.
Кліп на пісню «Мрійник» знімали молоді київські режисери Олена Римар та Дмитро Бурко. Спеціально для цього вони приїжджали на три дні до Сум.

Альбом «Мрійник» був записаний на студії AlFom у Сумах. У середені вересня гурт розпочне тур на його підтримку.

«Приблизна кількість міст, у яких ми збираємось грати, – 15. Спочатку ми завітаємо на Західну Україну, де пробудемо десь днів 10, а потім уік-ендами виступатимемо у інших містах», – розповідає Володимир Нянькін.

Більш докладну інформацію про новий альбом гурту «ЕТСЕТЕРА» можна дізнатися з матеріалу «13 фактів про альбом «Мрійник».
13 фактів про другий альбом гурту «Етсетера» – «Мрійник».
1)     Робота над альбомом тривала протягом 2009-2010 р. в AlFom studio (м.Суми). Накопичення інструментів було закінчене 31 жовтня 2009р., -  в день народження ударника гурту Володимира Шкумата. Вокал записали до кінця січня 2010р.
2)     Пісня «FreeВільний» однойменна з назвою першого альбому гурту «Етсетера». За містичними обставинами вона зникла з комп’ютера звукорежисера, тому її довелося повністю накопичувати з початку.
3)     На другому альбомі немає жіночих бек-вокалів та запрошених музикантів. Усі вокальні та інструментальні партії виконали учасники команди. Те ж саме стосується і нестандартних інструментів – на альбомі лише гітара, бас, ударні та вокал. Виключенням є лише пісні – «Чому я твій» та «Досить», до яких були залучені клавішні, на яких грали учасники «Етсетери».
4)     Другий сингл гурту – пісня «Тепло-Холодно» – потрапив у інтернет «піратським» шляхом. За невідомими для групи обставинами, композиція якимось чином була викрадена. Альбом «Мрійник» теж за три тижні до оприлюднення був викладений в інтернет невідомими. Проте згодом виявилось, що пірати все ж не змогли вкрасти пісні: вони поставили лише декілька композицій, які виходили у 2010-му році як сингли з майбутнього лонгплею, а інші треки взагалі були з першого альбому «ЕТСЕТЕРИ» – «FreeВільний» (2008р.).
5)     Пісня «Брехня» – рімейк однойменної композиції гурту «Етсетера», яка була присутня на першому альбомі. Це перша з відреставрованих пісень з дебютного диску, проте й остання з тих, що потрапить на наступні диски. Нові версії старих хітів можна буде почути лише на концертах.
6)     Пісня «Викини з серця» представлена у вигляді трьох частин, які концептуально складають одну цілісну музично-текстову історію. У запису «Сутінок» гурт експериментував з електронним звучанням. У сингловій версії цієї пісні, яка була презентована 8 березня 2010 року, її немає.
7)     Пісня «Мрійник», яка стала головною на другому альбомі гурту, потрапила на дві збірки українських пісень.
8)     Композиція «Хххепі Ню Year» – найстаріша серед усіх пісень другого альбому «Етсетери». Вона була записана напередодні святкування нового 2009-го року. Над усіма іншими піснями робота почалась з середини 2009-го року.
9)     Куплет пісні «Shift-Delete» – перероблений з однієї з перших ще англомовних композицій гурту «Етсетера» – «Gift».
10)     Єдина пісня, яка не увійшла до другого альбому «Етсетери», проте була записана разом з іншими композиціями, – лірична балада «Дивне відчуття». Для неї буде відведене спеціальне місце – окремого сингла.
11)     Протягом альбому вокаліст гурту Володимир Нянькін приблизно 130 разів заспівав свою улюблену «фішку» – варіації на англійське слово «Yeah». У третьому альбомі обіцяє це хобі мінімізувати.
12)     Альбом «Мрійник» має хронометрах – 43 хвилини і 23 секунди, що дозволяє прослухати його за один шкільний урок.
13)     Кількість фактів про другий альбом гурту «ЕТСЕТЕРА» «Мрійник» співпадає з кількістю пісень на ньому)))

Трек-лист альбому «Мрійник».
1. Тепло-Холодно
2. Мрійник
3. Переходимо на "ти"
4. Досить
5. FreeВільний
6. Брехня
7. Лети
8. Shift-Delete
9. Хххепі Ню Year
10. Чому я твій
11. Викини з серця (Ранок)
12. Викини з серця (День)
13. Викини з серця (Сутінки)
 

Відеокліп "Мрійник":

 

Сюжет про зйомки кліпу: