категорії: репортаж стаття

Neformat: А дитинці вже 5…

теґи: neformat.com.ua, Бінго

5-річчя порталу NeformatНеформат святкував своє п'ятиріччя в неділю, 22.02. Зібрались неформатівці і гурти. Що з цього вийшло описано далі.

Спершу скажемо, що гуртів було десять. Тому затримка, яка виникла пов'язана з тим, що їм треба було відчекатись. Це для тих, хто чекав перед дверима. А тепер до суті.

Було важко. Адже найлегшим гуртом на концерті були донецькі сладж-думери «Mozergush». Зараз пройдемось по хронології, все зрозумієте.

Першими на сцену вийшли кияни +/- (mathcore). Вони одразу подякували неформату і побажали їм «многіє лєта», що в подальшому робили всі гурти. А вже потім почали грати. Що прикро, їх старання увінчувались лиш аплодисментами і криками: «Максім, я тєбя люблю» від якогось хлопця. Навіть слему не було, а вони були варті його.

Далі вийшли Мurder'и (краст). Вони попросили зробити circle pit'и, мовляв, дуже їх люблять. Скоріш за все просто подивились, що без цього якось сумно. Вокаліст гурту взагалі любив поговорити, тим паче, що з басом були проблеми і він мав на це час.

Потім стало ще важче - вийшли Foible instinct (грайндкор). От їх публіка підтримувала мошем. Вони візначились тим, що заспівали пісню присвячену грайндкору. Досі цікаво - текст там який? Після них пішла так сказати рутина. Тобто, виходила група, вітала неформат, грала пісні, всі кайфували, вони йшли. То були Rise of Cadia (death+hardcore), Multilated immunity (deathcore) - цей гурт на каверну пісню звав Падлевича (Nu Fuel) , трохи виділився - Шелест Запахов (deathcore).

5-річчя порталу NeformatЕстафета перейшла до хедлайнерів, X-Box Murder (blackened deathcore), Nu Fuel (post trash groove metal), Kasu Weri (sludgecore) та Mozergush (doom/sludge). Дві перші гурти стабільно запалювали натовп та взаємодіяли з оточенням - тобто з «плюсами», які стояли під сценою. Виходило непогано, тільки іноді не було чутно вокалу, бо мікрофон недостатньо близько підносився до губ. Два останні вже грали в напівпорожньому залі, для тих, хто любить важку, гарну «вдумливу» музику. Та ще для тих, хто поруч живе і може залишитися до кінця. Шкода, що вони не отримували належної підтримки - публіка втомились після попередніх 8 гуртів. Та і час вже був пізній. На важких, мелодійних акордах Mozergush закінчили грати, а публіка потягнулася до виходу. 

П.С. З днем народження, NEFORMAT!