категорії: репортаж стаття

Потап і Настя Каменських на 2-му відбірковому турі GBOB у Києві?

теґи: GBOB, The Global Battle Of the Bands, Бінго

Gretta Grace24 вересня у клубі Бінго пройшов вже другий київський відбір до Національного фіналу The Global Battle of The Bands 2009. Знову журі, публіка і конркурсанти, однак цього разу середній рівень останніх був помітно вищим, ніж у перший день (17 вересня). Почали The Day of Glory, молоді київським металкощики, хлопці безумовно талановиті, але, нажаль, нічим не виділяються, всі ці рифи ми вже десь чули. Слідом за ними на сцену піднялися GRETA GRACE, тріо у складі барабанщика, гітариста та вокалістки-басистки. Грають вони олдовий панк і виглядають відповідно, виходить у них це доволі непогано, проте до ідеалу все ж далеко.  Про звучання можна сказати, те саме, що й про попередній гурт, нічого нового Грета нам нажаль не показала.

Третіми були Boys' Room, виглядає гурт дуже цікаво, 2 гітаристи, басист і здавалося б судячи з назви в складі мали бути лише хлопці, але ні, тут є ВОНА! І це не просто дівчина, це барабанщиця яка співає! Матеріал гурту потенційно успішний, та певно не варто перехвалювати вокалістку, відчувалось що краще робити щось одне, але більш якісно, ударні партії були спрощені до максимуму.

Одразу за ними грали White Dolphins, перше, що спало на думку під час початку виступу це Limp Bizkit, вигляд і манера грання музикантів, співання вокаліста дуже схожі, однак вже на половині першої пісні на сцену піднялася вокалістка, яка трохи урізноманітнила вигляд гурту, проте це вже почало чомусь нагадувати Потапа і Настю Каменських.

П’ятими грало рок’н’рольне тріо Love'n'Joy, грало добре, але важко сказати про більше, хоча мелодії пісень все ж таки чіпляють, значить рухаються у вірному напрямку.

Sheen KyneДалі на сцену піднялися Iнший День, одразу стало зрозуміло, що музиканти дуже дорослі, за розміром вони не малі, та й інструменти у них достатньо дорогі, грають вони теж дуже якісно, проте може таки вибрали вони для своєї творчості "інший день"? Добре коли гурт не зраджує своїм вподобанням, але ж і в ного з часом варто йти.

Шостими були DreamPlanet, відомі також як Планета Мечта, чудовий гурт, чудова музика і виконання, на український сцені навряд знайдеться багато гуртів які з таким психоделічним виконанням пісень.

Слідом за «планетою» з’явились Litvinova's Friends, перше, що спало на думку – певно гурт щовечора грає кавери на старий добрий рок у прокурених пабах, так це чи ні, невідомо, але перша пісня яку вони виконали була зроблена саме в тому стилі і чесно кажучи, ну дуже вже нагадувала переспів, а не власний твір.  На сцені було багато інструментів, найбільше виділявся перкусіоніст із купою свого причандалля.

Лірика змінилась металом, якщо б перше місце давали за важкість, то лідерами неодмінно б стали Sheen Kyne, саме вони і зіграли сьомими, від гурту очікувань було більше, певно позначилась на виступі ледь не повна зміна складу музикантів напередодні конкурсу.

Litvinova's FriendsПередостанніми були П'ятий вимір, стильні «індізовані» рок’н’рольщики були дуже якісними і потужними, проте як крапля води схожі на безліч аналогів.

А завершував другий відбірковий день у Києві етно-рок гурт ТаРУТА, також дуже якісні для свого напрямку музикнти, незадовго до GBOBу вони стали лауреатами фестивалю "Червона рута". Ось тут музикантів точно не звинуватиш у плагіаті, та навіть у манері копіювання, всі твори є оригінальними, хоч і звучать у форматі "битви" трохи незвично, але коло учасників точно варто розширювати не лише кількісно, а й стилістично.

Поки журі підраховувало бали, на сцені традиційно грав запрошений гурт, цього разу таким виявився Таршис, лідер якого також цього дня був одним з тих, хто визначає долю конкурсантів, тобто сидів у журі.

 

Як завжди, рівно за півгодини музиканти залищили сцену для ведучого, який і оголосив результати. До Національного Фіналу пройшли гурти:

Litvinova's Friends

DreamPlanet

Далі розташувалися:

ТаРУТА

Love'n'Joy

White Dolphins

Sheen Kyne

Детальніше про бали гуртів можна дізнатись з офіційного сайту українського представництва The Global Battle Of the Bands.