категорії: репортаж стаття

В міжнародний день солідарності трудящих Моноліт продавав плакати

теґи: "Queen Bee Club", Heavy Metal Fest, Rana Ridibunda, Крик Ветра, Листопад, Моноліт, Троя

Листопад1 травня в Queen Bee Club під лозунгом «День труда атметим адски!» пройшов Heavy Metal Fest, влаштований групою Моноліт за підтримки концертного агентства «Будет Драйв».

Першими на сцені з'явилися хлопці з гурту Крик Ветра. Класичний «русский рок», явний вплив  Арії, що врешті було підтверджено кавером на пісню «Беспечный Ангел». Першими бути завжди важко. 

Другим виступав київський гурт Троя.  Розпочали вони свій виступ мелодійним інтро, після чого на сцені з'явився вокаліст, який одразу заходився запрошувати глядачів в імпровізовану подорож разом із ними. Скіфи, греки, варяги.. Виключно українська мова, вишиванка, надзвичайна харизматичність, вдала подача, якісна, приємна музика і Троя впевнено завойовує позицію найкращого гурту вечора.

Після чого свій виступ розпочав гурт Rana Ridibunda, що в перекладі з латині означає «озерна жаба». Вокаліст з пивним пузіком та нереально блакитними очима, надзвичайні старання гітариста, а заодно й бек-вокаліста - і от під сценою матеріалізувався рядочок гламурних, знаючих всі тексти напам'ять дівчаточок на шпільках. Такий собі позитивний хард-рок. Публіка вимагала пісень на біс.

А далі з'явилися такі довгоочікувані хедлайнери – гурт Моноліт з міста Шостка. Але розпочали вони свій виступ чомусь не піснею, а аукціоном – «Хто хоче придбати собі на телевізор плакат з зображенням таких крутих нас? Всього лише за 5 гривень! Налітай, їх лишилося всього три!». Після чого таки зазвучала музика і почалося, як мені здалося Монолітзовсім не імпровізоване театральне дійство. Хлопці весь час переміщувалися по сцені, мінялися місцями, робили «адские» обличчя, перевдягалися і роздягалися. Грали вони не тільки свої пісні, а також чимало кавер - версій відомих рок-балад, як наприклад «Я хочу быть с тобой» гурту Наутілус Помпіліус. Окреме дякую за пісню «Слава Україні», під час якої вокалісти Моноліту та Трої тримали над сценою прапор України. Закінчив свій виступ гурт ефектними іскрами з гітари.

Останньою того вечора була івано-франківська команда Листопад. Основним напрямком своєї музики вони називають хард-енд-хеві. А от другий напрямок, зазначений в афіші – глем-рок, певно більше стосується костюмів учасників. Особливо вразив, звичайно, ритм-гітарист, котрий так сильно нагадував одного з героїв «Поліцейської академії». Якісна, хороша музика в стилі 80-х. Але, на жаль,  до того часу більша частина публіки вже встигла розійтися.

Одним словом  - «Мир, труд, метал».

Фотозвіт.