категорії: новина

The Global Battle Of The Bands: старт сезону 2010

теґи: GBOB, The Global Battle Of the Bands

The Global Battle Of the BandsНаціональна дирекція міжнародного проекту The Global Battle Of The Bands розпочала новий сезон (вже сьомий за ліком в свiтi та в Україні) і запрошує до участі та співпраці всіх зацікавлених осіб.
The Global Battle Of The Bands (або GBOB Challenge) – це найбільший всесвітній живий музичний чемпіонат, який має за мету знайти та відкрити широкій аудиторії кращі таланти не штампованої музики.
За шість років GBOB Challenge став найбільшим в світі і найбільш поважним живим музичним змаганням, яке охопило більше 50,000 музикантів.

Крім того, GBOB Challenge заробив репутацію серйозного поштовху для нових груп. Попередні переможці проекту вже мають підписані угоди з Warner Brothers, Universal та EMI і почали співробітництво з провідними продюсерами, в числі яких Jim Lowe (Stereophonics, Charlatans та ін.) та Danny Saber (U2, David Bowie та ін.).

 
В міжнародному проекті The Global Battle Of The Bands можуть брати участь музичні гурти, що грають «наживо» та співають будь-якою мовою світу музичні твори, що досі не виконувалися іншими виконавцями.

Склад гурту може становити від 2 до 8 учасників.

Для участі в проекті необхідно скласти заяву на участь у GBOB Challenge та сплатити реєстраційний внесок – 15 фунтів стерлінгів з кожного учасника гурту.


В кожній країні, що є учасником The Global Battle Of The Bands, під час відбіркових концертів та Нацiонального фіналу, професійним складом журі обирається переможець (Кращий Новий гурт країни).

В Лондоні відбувається Світовий фінал, де обирають «Кращій Новий гурт світу».

Головний приз, який отримує переможець, становить $100 000. В цьому році  (як і в минулому) в якості Головного призу декларується пакет розвитку для гурту вартістю понад 100 000 доларів США, до якого входить 1 тиждень роботи з саундпродюсером в одній з кращих лондонських рекордингових студій, 10-денний концертний тур головними містами Великої Британії та 10 тисяч долларів США готівкою.
Ніяких фаворитів, ніяких проплачених «перемог». Цей принцип закладений і суворо виконується організаторами конкурсу GBOB International, а також є частиною контракту національних директорів в кожній країні.

Факти історії

1979 рік.

Конкурс BATTLE BANDS починає проводитися в скандинавських країнах.

Не в останню чергу цьому конкурсу зобов'язані своєю популярністю групи A-HA (Норвегія) і EUROPE (Швеція), які на зорі 80-х брали в ньому участь. Перемоги конкурс тоді їм не приніс, але став відмінним стартом.

2004 рік.

Ухвалено рішення реалізовувати транснаціональний проект з єдиним фіналом.

До назви конкурсу додається «GLOBAL», до складу країн учасниць приєднується Україна.

2004 рік.

Проходить перший Український фінал GBOB у Києві. 17 гуртів-учасників. Переможець – «Оркестр Янки Козир». Гурти з 16 країн зустрічаються у фіналі в Лондоні. Перемогу святкує гурт з Іспанії.

2005 рік.

Відбіркові тури у 10 містах України. 73 гурти-учасники. Національний фінал у Києві. Переможець – гурт «ТОЛ». 24 країни представлені на Світовому фіналі. 100 000 доларів отримує гурт з Ірландії. Наш ТОЛ стає четвертим в світі!

2006 рік.

Відбіркові тури у 7 містах. 56 гуртів-учасників. Український фінал у місті Мукачеве, старовинний замок Паланок. Переможці – кияни «Etwas Unders». 25 команд з усього світу в лондонській «Асторії». Перемагає гурт з США.

2007 рік.

6 відбіркових турів у 3 містах. 66 гуртів-учасників. Національний фінал у Києві. Переможці – львівсько-київський гурт «АтмАсфера». 25 команд з всього світу на Світовому фіналі. Наші знову четверті. Перемогу святкує гурт з Фарерських Островів.

2008 рік.

10 відбіркових турів у 4 містах. 110 гуртів-учасників. Найцікавіший Національний фінал у столичному клубі Бінго. В запеклій боротьбі перемагають ужгородці «TangoTempo». 26 команд з різних континентів на Світовому фіналі. Англійська команда стає Кращим новим гуртом світу.

2009 рік.

8 відбіркових турів у 4 містах. 68 гуртів-учасників. Національний фінал у столичному клубі Бінго перемагають «Гапочка» (м. Київ). 18 команд національних переможців на Світовому фіналі. Кращим новим гуртом світу стає команда з Китаю.

Сезон 2010.

Перший етап конкурсу – відбіркові тури містами України.


На цей час заплановано 8 турів, які пройдуть у вересні 2010 р. на таких майданчиках:

 
       Київ, клуб «Бінго» (4 тури: 5, 10, 19 та 26 вересня)

       Дніпропетровськ, Рок-Кафе (2 тури: 16 та 23 вересня)

       Львів, Творчий Центр «Погулянка» (2 тури: 18 та 19 вересня)

        

Виступи у відбіркових турах оцінюються журі та глядачами. До роботи в журі Національною дирекцією запрошуються відомі діячі вітчизняного шоу-бізнесу, продюсери, музиканти, журналісти, музичні критики.


Другий етап – 24 жовтня 2010 року.


Національний Фінал – столичний клуб «Бінго».

До боротьби за головний приз офіційно запрошуються переможці відбіркових турів та

найкращі гурти попереднього сезону (з 2-го по 6-те місце Національного Фіналу 2009).

Гурт-переможець їде за рахунок організаторів до Лондону змагатися за головний приз.
 
Третій етап.

Світовий фінал відбудеться, як завжди, в Лондоні в грудні 2010 року на одному з престижних концертних майданчиків. Там і буде обраний кращій новий гурт світу, який отримає Головну винагороду.


У 2010 році в проекті GBOB Challenge очікується участь більше ніж 10,000 музикантів з понад 30 країн, більше 200 концертів і жива аудиторія, яка сягає 2 мільйонів.

Запрошуємо команди до участі, а глядачів, ЗМІ та професіоналів шоу-бізу до уваги! Саме в цьому проекті можна зустріти велику кількість молодих та амбіційних, талановитих та перспективних, майбутніх зірок рок-сцени. Проект The Global Battle Of the Bands є одним з небагатьох міжнародних конкурсів в Україні та реальним шансом для вітчизняних талантів на визнання і славу не тільки в нашій країні, але і у світі. Це реальна нагода для реальних груп, що грають реальну музику, – живу. Є лише два правила: немає кавер-версій і жодної заздалегідь записаної музики.

Бажаємо всім гуртам гідної участі та перемог!

Реєстрація, подробиці та умови участі на сайтах www.gbob.com та www.gbob.com.ua

Сторінка реєстрації – http://gbob.com.ua/reestr.htm